Tot a punt per a un bon estiu amb la teva mascota

2018-07-03

A l'estiu els animals de companyia estan exposats a l'acció implacable del sol. La deshidratació o els danys en la seva pell no són les úniques conseqüències dels cops de calor. A aquests efectes cal afegir la proliferació dels paràsits i insectes. És a dir, les puces, les paparres i el més temut, la leishmania, que pot arribar a resultar mortal per al teu gos o per al teu gat. I és que el dany es propaga a tots els òrgans vitals. 

La cura de la teva mascota a l'estiu es preveu encara més important. El benestar del teu company és a les teves mans.

Documentació de la teva mascota al dia 

Si viatges amb la teva mascota en vacances no oblidis l'important que és tenir la seva cartilla de vacunació al dia d'acord a les normes de la teva lloc de vacances. En altres comunitats fora de Catalunya poden ser obligatòries la vacuna contra la ràbia i la heptavalent. 

A la Clínica Veterinària dels Llops, amb més de quinze anys d'experiència, et informarem sobre això, a més d'oferir-te promocions dels productes o serveis que formen part de la nostra campanya d'estiu. 

Al costat del apartat de les vacunacions figura el d'identificació. Recorda que el risc de robatori o de pèrdua d'animals de companyia s'incrementa en vacances. Per tant, la placa per a una identificació ràpida, el microxip i el passaport (en el cas que viatges fora d'Espanya) són imprescindibles si el teu gos sobrepassa els tres mesos. Resoldrem aquest punt. 

Protegeix al teu pelut dels paràsits a l'estiu 

La lluita enfront dels paràsits és clau en els mesos estivals, especialment si el teu destí és humit i calorós. Et proporcionarem els productes més idonis, ja siguin externs (collars o pipetes) o interns (pastilles) per lluitar amb garanties contra aquest focus de malalties. A més tenim un pla preventiu de la leishmaniosi, la malaltia que més preocupa els amos d'animals de companyia. Aquesta afecció s'estén per tot Espanya i és força comú. 

D'altra banda, has de saber que si les proves pertinents diuen que el teu gos ja ha contret la malaltia, li proporcionarem el tractament idoni per millorar la seva qualitat de vida. Per això és tan important que acudeixis amb celeritat al veterinari, independentment de si vas a viatjar o no, si observes que la teva mascota perd pes, presenta febre, li sagna el nas o se li cau el pèl.

Compte amb el sol

Durant les vacances has de ser conscient dels perjudicis que pot ocasionar el sol en el teu animal de companyia. En aquest sentit, és important que evitis les passejades per la ciutat en les hores de més calor. L'asfalt danya les seves extremitats. A més, l'acció del sol podria ocasionar lesions a la pell. Recorda no deixar mai a la teva mascota tancada al cotxe, ni tan sols uns minuts. El teu vehicle pot escalfar-se i la deshidratació pot conduir a la mort. El panteix exagerat, la boca seca, la debilitat i fins i tot la pèrdua de consciència són símptomes propis de patir aquest mal. 

Canvis alimentaris de la teva mascota a l'estiu 

Els llocs sense ventilació no són bons per als animals de companyia, especialment a l'estiu. A més, has de proporcionar aigua amb més assiduïtat. Fins i tot refrescar el cos de tant en tant. D'altra banda, l'alimentació també ocupa un paper important en els mesos més calorosos. En aquesta època has subministrar menys menjar de l'habitual. 

A la nostra clínica veterinària a Castelldefels posarem a punt tot el que necessita el teu animal de companyia per gaudir d'unes vacances segures. Protegeix dels paràsits i dels cops de calor. No posis en risc la salut de la teva petit pelut.


Contacta amb la nostra Clínica Veterinària dels Llops per demanar cita o truca'ns al telèfon 936.342.188.